2011-02-28

Förberedelse.

Kalasets tema går i rosa, svart och vitt och självklart massor med stjärnor till vår stjärna! Idag blev det inslagning av presenter medans hjärtat sov.

Nu är det hög tid att få klart det sista inför lördag. Novas stora dag! Då är det exakt 1 år sedan hon föddes. Fatta, hur kan tiden gå så fort??? Vi ska ha kalas hela dagen, först barnkalas med kompisarna och sen släktkalas! Det ska bli så roligt att få ha huset fullt med folk och bjuda på fika och tårta! Det är något av det absolut bästa jag vet =)

2011-02-26

Brio Sit.

Idag har äntligen Novas efterlängtade matstol kommit! Barnvälsignelsepresent och 1års present från farmor & farfar och mormor & morfar. TACK till er.
Novas tänder spökar så det blir inte mycket sömn här inte...i natt somna hon inte förens efter två!!! Febern är skyhög och hon är inte världens gladaste 1åring ;) Så pärona i huset är inte särskilt pigga...vi varvar ner med mat från Karishma och strax mello...vi får väl se om vi orkar vara vakna fram till åtta ;)

2011-02-25

Chokladbollar.


Yrvädret och jag bakar chokladbollar idag. Efter nio dagar inomhus börjar det ta slut på ideér. Tur att vi ska ha kalas nästa vecka, det betyder fullspäckad bakvecka till både min och yrvädrets förtjusning!

2011-02-24

Guldkant på vardagen.

Att bjuda hem vänner en helt vanlig torsdag är att sätta Guldkant på vardagen. Ikväll kom våra underbara vänner Alex, Jocke, Elvira & Thyra över på mysmiddag.
Vi bjöd på fetaostpaj med en fräsch sallad, focaccia med rosmarin och fetaostcreme.


Till efterrätt en hallon och blåbärspaj med en klick glass.

Tjejerna busade som vanligt och klädde ut sig till pirat och prinsessa.

Nova ville också vara med på ett hörn.
Kvällen fick ett abrubt slut med ännu ett besök på akuten. (finns det klippkort så borde vi ha ett nu) Mira kan nu räkna till två ärr som pryder hennes söta, lilla ansikte... Men som vanligt är hon störtcool inför läkarna och grät bara en gång. Vår lilla prinsessa....vart kommer dom här vildgenerna ifrån? ;)

2011-02-23

Klättrar på väggarna...

Röda jeansleggings från Kappahl sitter som smäck på Nova idag. Pippitröja från Cheap Monday. Arvegods från Mira-Li.

Just i detta nu sitter mina härliga mammavänner och mumsar i sig grodans goda sallad!! Jag hade verkligen hopp om att kunna joina denna onsdag, men sjukdomarna avlöser varandra här hemma. Nu är det Mira som har feber och öroninflammation! Med andra ord så har vi varit instängda i detta hus i en vecka!!!! Vi klättrar nog alla på väggarna snart ;) Just därför var det så skönt att åka iväg på en liten shoppingtur med mamma igårkväll. Det handlades kuddar till soffan, det reklamerades lite kläder, det hämtades ut 1års presenter på posten och det shoppades vårjacka och jeans till tjejerna! AAAAAHhhhh! Jag var som en ny människa när jag klev innanför dörren här hemma igen =) TACK mamma för kläderna! Nä nu ska jag försöka mig på att planera eftermiddagen, jag måste nämligen lyckas klämma in ett pass med zumba....vet inte riktigt hur än bara ;)

2011-02-20

Framsteg.


Trappen var färdigmålad i augusti....och trappräcket kom upp i februari. Hur som helst så är det UNDERBART! Och barnsäkert! Nästa projekt - dörrarna på övervåningen! Heja! Heja!

On my way back...

Jag är på bättringsvägen nu...efter en sväng till akuten och stränga order om glass och saft i stora lass och ett samtal med mammas moster Ethel om vätskeersättning så är det nu mycket bättre....1177 kan slänga er i väggen, akuten och barnkliniken vet bäst!!! Det har vi nu testat på.

GLASS för första gången i mitt liv. Mums, man kanske ska bli sjuk lite oftare ;)

Jag sover igen mig mycket. Skönt! Och idag kryper jag igen! Fantastiskt!

2011-02-18

En perfekt fredag.

En perfekt fredag innehåller en veckohandling på maxi och ingredienser till kvällens mysmiddag, i köket spelas p3 för fullt och huset är alldeles nystädat, tvätten vikt och jag har tid till att testa på ett nytt recept från halv åtta hos mig eller allas vår favvo Leila. Fräscha snittblommor står utplacerade på väl valda platser i hemmet och mannen kommer hem senast 16.30. Barnen är på strålande helghumör och vill gärna vara med och greja i köket. Vi äter en mysig middag tillsammans och barnen somnar nybadade och fredagsmysmätta i sina sängar. Idag är ingen perfekt fredag. Idag äre kräksjukefredag.....längtar till nästa fredag ;)

Magsjukax3


Såhär ser det ut hemma hos oss för tillfället, alla i en hög på en madrass på golvet...en utslagen Nova, en utslagen mamma och en utslagen pappa! Bara Mira som klarat sig från detta onda virus! Det finns inget värre än en familj som är magsjuka tillsammans :(

- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-02-16

Syrrans hus.

Idag är Sara & Simon med i Örebroarns bilaga Hem & Inspiration och visar upp sitt hus. Det är ett jättefint reportage, så ni som bor i Örebro....ut med er och kolla i brevlådan ;)

2011-02-14

Alla hjärtans dag!

En riktigt kärleksfull och mysig alla hjärtans dag önskar vi er! Här hemma tjuvstartade vi med mysig middag redan igårkväll. Idag går vi om varandra nämligen och ses inte förens sent ikväll! Jag och Mira-Li ska fira med godishjärtan i eftermiddag efter dagis! Ett sånt här hjärta från Ikea vill jag ge till mina tjejer idag, men dom verkar ju inte säljas i örebro längre...får hitta något liknande ;) KRAM på er

2011-02-13

Elias 1 år.

Idag har jag och Nova varit och kalasat för grannen Elias. Det bjöds på massor av gott fika, men även idag var Nova svårflörtad. Lite bulle fick jag allt i henne iallafall ;) Tack för ett jättefint kalas Anna & Stefan.

Söta Elias öppnar sitt paket som innehöll en briouggla.

Anna hade fixat jättegott fika. Till och med en fruktsallad, men ändå gick jag på tårtan och kakorna. Hm, dagens karaktär = noll.

Här leker 1åringarna med leksakerna. Elias var väldigt kramgo och ville kramas och flörta med Nova flera gånger, men hon var lite seg och inte alls så sugen. Vi får väl se om några år hur det ser ut på den fronten ;) he he...

2011-02-12

Emma 2 år!!!

Idag har vi varit på kalas! Det var Emma som fyllde 2 år :) hon hade Hello Kitty kalas till Miras stora förtjusning :)


Nova fick smaka på tårta för första gången i sitt liv, men det var inte så intressant tokigt nog ;)


Kolla in supersöta tårtan!!!



Och så var det fiskdamm och i den fina Hello Kitty påsen låg det godis, ballonger, russin och miras favvo tatueringar!!!


Nova fick oxå prova på fiskdamm! Spännande! Tack sundlings för ett mysigt kalas! Nu blire tacos och mello här hemma! Trevlig lördagkväll vänner!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Bissing nr3


Yes. Nu har första bissingen i överkäken tittat fram och på dagen började jag äta hela portioner igen och sova mycket bättre igen! Skönt hälsar mamma och pappa!

2011-02-11

Sneakpeak.

Igår var det äntligen dags att åka på inköp på modemässan i Sthlm. Vi var ett skönt, glatt gäng från jobbet och det var riktigt kul att få "prova på" arbetslivet igen för en dag. Tjejerna var hemma med pappa som skötte allt alldeles utmärkt!


Det blev en väldigt lång dag, sex timmar i bil och tolv timmar på mässan....! Men det är sååå värt det. Jättekul att se vad som komma skall, det blir mycket päls, manchester, djurmönstrat, stickat och en hel del romantiskt med spets och volanger! Känns jättekonstigt att kolla in massa stickat och tjocka jackor när man själv bara längtar efter vårkläder och sommarklänningar! =) Men det var otroligt kul att få en känsla av vad mitt nya jobb som butikschef kommer att innebära! Otroligt kul att få jobba med inköp! Längtar till hösten och jobblivet, samtidigt som jag ska NJUTA av mina sista mammamånader med mina älsklingar! =)

2011-02-09

Onsdagsmys.


Ikväll blev det hemmabakad pizza på menyn. Lite fredagsmys en vanlig onsdag =) Mira-Li ÄLSKAR att vara med i köket, här kavlar hon ut sin minipizza!
Kvällen är fullbokad, först Halv åtta hos mig & Sveriges mästerkock och sen är det hög tid att måla naglarna och välja ut morgondagens outfit, imorgon drar jag nämligen på jobb på modemässan i Sthlm. Sååå kul att få ett smakprov av vad höstens garderob kommer innehålla!

Grodan häng!




Idag har jag haft mammaträff på gröna grodan! På bilden Nova, Lea & Matteo! Underbart att äta deras goda sallad och prata av sig :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

2011-02-08

Bankledare.


I Mira-Lis värld så är detta en bankledare. Fråga mig inte var ifrån det kommer, jag har ingen aning. Men det spelar ingen roll hur många gånger jag säger att det heter hammare. Nej, det är en bankledare mamma!!!

Sköna Tisdag.

Idag njuter vi av en hemmadag. Jag vill så gärna att Nova ska bli helt frisk och börja äta normalt igen, så en hemmadag känns bra... Mira-Li är väldigt bra på att sysselsätta sig med pyssel, hon har precis kommit på att man kan fylla i figurerna i målarboken, så hon har suttit i timmar och fyllt i alfabetet jättenoggrant....och nu pärlas det pärlplattor för fullt!

Nova har fått smaka på bragokex idag. Jag kom på det igår när jag prata kalasplaner med grannen Anna, att Nova har verkligen inte fått smaka någonting "gott" ännu.....vi hade ju 1 år som gräns på Mira-Li, så får det väl bli med Nova oxå...men ett kex kan hon väl få tänkte jag. Men det var inte alls intressant, det funka att klia tandköttet med, men inte mer än så... =)

2011-02-07

Rosa Rosor.

Bordsdukningen som vi hade igår gick i rosa, så nu har vi massor av rosa rosor som pryder vårt hem lite här och var. En fin kontrast till alla tulpaner jag annars frossar i dessa månader!
.

Idag har jag haft en underbart skön dag, det kan behövas efter helgens bravader! Nova bestämde sig för att sova i två timmar så jag har hunnit sätta mig ner och planera nästa stora event hos familjen Lindau, nämligen Novas 1års kalas. Här duggar det tätt ;)

2011-02-06

Nova vår stjärna!


Idag har vi äntligen haft barnvälsignelse för Nova. TACK alla ni som var där och förgyllde vår dag! Utan er ingen fest =) Tack Daniel, Gila & Micke som framförde vår låt till Nova, Here comes the Sun av The Beatles Och Tack Putte för en fantastisk barnvälsignelse!

Idag var det oxå miniinvigning av våra nya lokaler i Citykyrkan och eftersom kyrksalen ännu inte är klar så hölls Gudstjänsten i cafédelen. Lite småtrångt, men mysigt =)

Hela familjen samlad, hörande på Puttes fina tal.


Den traditionella "lejonkungen posen" Nova var jätteduktig och väldigt intresserad av vem det var som höll i henne...

Vi fick låna matsalen (TACK för det) så vi duka upp fikabuffé. Tack oxå till alla ni som hjälpte mig med bakandet! Allt var supersmarrigt! =)

Linda & Danne serverade korv och glass till barnen.

En stolt storasyster njuter av fikat!


När vi kom hem så fick det bli presentöppning. Dagens huvudperson var nämligen lite krasslig så det varken hans eller orkades med på festen.

Spännande det här med snören =)


Nova fick såklart assistans av mamma och Mira-Li.


Men fick försöka själv först iallafall...



Wow, Nova beundrar sin nya fina tavla från butiken Kids som hon fick av sina kyrkkompisar.


Tusen Tack alla ni för de superfina paketen Nova fick!


Ps. Kenny & Helene, jag förstår verkligen tanken bakom, ni skulle sett min min =) och Tack familjen Wigardt för presenten ända från Göteborg!

Kram till er alla!

2011-02-01

Leilas cupcakes


Idag har jag bakat Leilas cupcakes. Jag hade aldrig testat det receptet förut och jag blev riktig impad på den tjocka och krämiga smeten. Tummen upp fick jag av Mira-Li som slicka skålen ;) Självklart ska det på creme cheese frosting och strössel, men det gör jag färdigt på söndag! Muffinsformar från åhlens.