2009-07-31

Dagarna flyger förbi...

Dagarna bara flyger förbi när man har semster och nu är det inte långt kvar tills vardagen börjar igen med jobb och dagis! Men i onsdags hann vi med att träffa Björns familj ute vid Wigardts sommarstuga vid Vänern. Jättetrevligt att träffa alla och äta massa god mat!

Kusinerna Lie, Mira-Li & Stella myser nere vid vattnet.

Och vips var det torsdag och dags att åka hem på lunch hos mor och far. De hade precis kommit hem från sin Europaresa och hade köpt presenter till Mira-Li som hon blev jätteglad för!

Och igår slog vi till på en riktig mys kräftskiva med våra goa vänner Hanna & Björn! Så underbart gott med massa plockmat att man kan sitta i timmar och äta...!

2009-07-27

Semester i stora lass..

Hej alla vänner, nu är vi hemma i Örebro igen efter en rolig semestervecka! Så här kommer en lååång uppdatering om vad vi har haft för oss. Sundlings kom ju ner till oss i Lund och vi spenderade dagarna med att åka på utflykter och massa annat skoj....

Vi kolla in Lunds domkyrka, mycket fin både invändigt och utvändigt.
Och så har vi tagit färjan till Danmark, vi handla såklart taxfree...;)
I den här butiken i Helsingör shoppa jag två gånger, jag gilla stilen och det var så mycket prylar så man var tvungen att stanna och titta på en vägg en bra stund innan man hitta sina fynd...;)
Och Hanna fynda jätte söta kläder till Emma på Benetton!
En dag fick vi fint väder och drog till Beddingestrand, vi hann ungefär packa upp picknicken innan solen gick i moln....men det var en fin strand och värt ett besök såklart!

Vi lyckades få några bilder på Mira-Li och Emma som verkligen funnit varandra denna resa. =) Den här var nog den roligaste av dom, Mira kramas så Emma får lite panik ;)

Gänget samlat på bild!

På hemvägen åkte vi förbi Skanör och Falsterbo, men där föll regnet ner så vi styrde mot Malmö och titta på bron på lite närmare håll...nu kröp det i benen såpass mycket på Mira-Li att vi var tvugna att lova en cheesburgare för att hon skulle sätta sig i bilen på väg hem mot Lund igen.....

Efter våra dagar i Lund så åkte vi till Göteborg! Vi bodde på Gothia Towers och vi åkte glashissen upp till 23e våningen och titta på utsikten över bla Liseberg...för det var ju just dit vi skulle morgonen därpå!

Mira pratade hela veckan om Lexus som skulle åka till Liseberg med oss, hon har saknat honom så mycket under sommarlovet att när jag frågade henne morgonen därpå vad vi skulle göra idag så viskade hon helt sömndrucken....Lessus! Gosunge!
Vi besökte Liseberg tillsammans med Sundling och Hammar! Jättetrevligt! =)
Här står papporna i kö för att åka tekoppen med barnen.


Här kör de runt....=)

Och vi mammor åkte hästkarusellen med våra älsklingar!
Lexus & Mira fick varsin ballong, det var nog det bästa på hela dan!
Plus att Hanna & Björn vann 2 kg choklad! =)
Nu återstår en veckas semester och vi ska bla annat träffa Björns familj ute i Kristinehamn och bara njuta av att vara hemma! Kram till Er alla!

2009-07-21

Nu är vi i Lund!

Efter en lång bilresa så kom vi igår fram till Lund. Eveline & Hiroshi välkomnade oss med god mat och ett trevligt hem! Mira var jätteduktig på resan ner, tack vare dvd kan jag säga, nu är hon inne i teletubbies värld och hela resan fick vi lyssna på huvud, axlar, knä och tå, knä och tå...;)

En fikapaus.

Mira fick hålla i supersöta Maya =)

Idag har vi handlat, lekt i lekparken och försökt sova igen oss efter natten, Mira får nog lite hemlängtan och sov väldigt oroligt, vi får hoppas det blir bättre med tiden!
Nu ska vi snart göra tacos och vi väntar på våra semesterkompisar, familjen Sundling som ska bo här med oss....=) Tack för bytet Eve, hoppas ni ska trivas hemma hos oss! KRAM

2009-07-17

Sommarstugan!

Nu har vi spenderat några dagar i sommarstugan, mamma och pappa blir helt slut av att springa efter mig för jag är ganska nyfiken av mig och vill gärna springa fram till alla hala klippor och gärna till vattnet...;)

En dag fick vi åka ut på räddningsutflykt, Lexus båt hade stannat på sjön och vi åkte och hämta dom, jag sov först, men sen vakna jag och fick syn på Lexus som satt och slängde pussmunnar åt mig, hi hi

Jag har lärt mig nåt nytt....att spela krocket, mycket roligt och jag var väldigt bestämd om vilka färger som mamma och mormor skulle ha på klubborna och jag skulle bestämma vart kloten skulle ligga....


Idag tog vi en utflykt så mamma och pappa kunde slappna av lite....vi tog en picknick med Elvira och hennes päron vid Stjärnsunds slott. Gott & Mysigt!

Sen åkte vi till Harge och bada, både jag och Elvira bada och vi hade jättekul!
Nu ska vi tvätta och packa för snart ska vi åka på en låååång biltur neråt i landet, kanske blir mer bloggande när vi kommer hem igen. KRAM

2009-07-14

Kolmården here we come!

Idag har vi åkt till kolmården med Alexandra, Joakim & Elvira. En rolig dagsutflykt som vi sett fram emot länge...det var bara det att resten av sverige oxå bestämmt sig för att just idag åka dit, så vi fastna i en lång bilkö sista milen och när vi slutigen kom fram med hungriga barn fick vi parkera på en gräsplan så alla bilar skulle få plats.....men det var det värt för när vi väl kom in så hade vi jätte trevligt!

Tjejerna busar på ett raststopp i vingåker när Jocke blev shoppingsugen ;)

Första stoppet inne på kolmården blev MAT, tjejerna åt med god aptit och vi med...=)

Mira & pappa kollar in elefanterna.

Promenad till nästa djur, bäst all hålla hand i de branta backarna!

Tigern var Mira ganska rädd för, inte så konstigt när det bara var en glasvägg och några cm mellan henne och tigern.....

Vira & Mira spanar in delfinerna! Dom var roliga, men lite rädd blev hon när de svicha förbi så fort ;)

Alex & jag knep ståplats på delfinuppvisningen med tjejerna! Medans männen stod utanför och vakta buggarna, (vagnen vägrar jag nämligen släppa ur mitt sikte) Tjejerna klappa händerna och skratta för fullt när den höga musiken börja och delfinerna hoppa i luften. Det var kul att se att de uppskattar det fast de är så små....
Nu bär det iväg till sommarstugan och det ser ut att bli sol resten av veckan! =)

2009-07-13

Köket är klart!

Nu ska vi äntligen visa upp våran 2års present till Mira-Li! Vi har byggt ett kök och det har varit en jätte rolig utmaning....det mesta är klart, nu saknas bara lite småpyssel som kastruller, tavellister och dyl. Och även fast hon inte fyller förns i augusti så står det redan i hennes rum. Vi har ju inte direkt nån plats att gömma det på...;) Så hon är redan i full gång med att diska och baka kakor så det står härliga till! Vi får väl köpa nåt mer så hon får öppna nåt paket och få lite spänning oxå ;)

Hela bänken i bild.
Diskoho, kran, spishäll och ugn med muffins på gräddning ;)
Stekpanna med hjärta från Finrummet.

Kakfat från Finrummet i bakgrunden.

Handuk från Lagerhaus och diskborste från Chilli.

Förvaringslåda till bakgrejer från Ikea.


Här gräddas det muffins från Oskar & Ellen.

Förvaringslådor från Mairo inköpta på Våra Små. Matta från Pappelina.

Som sagt så älskar Mira-Li sitt nya kök, så pass att hon inte vill lägga sig och sova när hon ska...pust ;) Men det är det såklart helt värt!

Skansen & Grönan =)

Igår åkte vi till Sthlm på en dagsutflykt med hela familjen Rickardt! Vi hade jätte tur med vädret, inget regn och solen titta fram då och då. Vi började med en tripp till skansen...

Här tittar Mira på det djur som hon gilla allra mest att se...vad tror ni det var?



Stämmer, en kisse, precis samma färger som vi har på katten hemma. Men den här hade ungar som var pyttesmå och söta =)



En söt gris...



Mira fick klappa hästen, hon var livrädd och jag likaså...;)


I det här spännande rummet fick man titta på björnarna som bada.


Den här satt lite längre bort och klia sig på magen och kolla in alla folk som i sin tur kollade in honom....skön björn.


Hamburgare för hela slanten ;)

Sen drog vi till Grönan och Mira fick åka karusell med både Linda & Sara.

Galningarna...Sara, Simon, Linda & Danne valde frivilligt att åka denna....=()
Ser ni dom? I andra och tredje vagnen...

Glass i stora lass!
Mira-Li mellan morfar & mormor på parkeringen!

Tack familjen för en rolig dag! Kram

2009-07-11

Regn, regn och åter regn...

Nu har vi haft semester i en vecka ungefär och regnet bara öser ner....då gäller det att hålla sig sysselsatt med annat =) Mira började första semesterdagen med att få 41 graders feber, då klia det i fingrarna på oss, så vi passade på att bygga klart hennes födelsedagspresent, nu är det bara nån detalj kvar sen ska vi visa på bloggen ;) När Mira blev frisk åkte vi ut till sommarstugan och umgicks med familjen. Mysigt med brasa och regn och mat hela dagarna...idag har vi lunchat och shoppat med Björns päron och imorgon åker vi på en tripp till stockholm med familjen Rickardt. Ska bli urmysigt =) Kram och hej