2010-12-31

Älskade tumme.


Mira-Li har alltid sugit på tummen, redan på första ultraljudet i vecka 17 sög hon på tummen.Den här bilden togs när hon var 1,5 år gammal och den speglar verkligen hennes personlighet. Två nallar, gos och tummen =) Nu är hon tre år och fyra månader och har varit helt utan tumme i tre och ett halvt dygn, hon är sååå duktig vår stora tjej! Vi trodde inte att det skulle gå så bra, hon var väldigt ledsen första natten, men sen har hon somnat utan tårar!! Vår tjej börjar bli stor =)

2010-12-30

Mys.


Ikväll har vi njutit av underbara vänners sällskap, ätit oss tokmätta på tacos och Leilas marängsviss till efterrätt. Jag säger bara mums. =) När jag tänker tillbaka på kvällen så drar det i smilbanden, det är inte lätt att försöka hålla en konversation när man är i samma rum som fyra barn som även dom försöker överrösta varandra =) Men det är iallafall VÄLDIGT trevligt att ses och äta gott tillsammans ;) TACK Sundlings för en mysig kväll!

Collage Foto.


Nu när julen är över och julklapparna med förstorningarna till farmor & farfar och mormor & morfar är öppnade kan vi äntligen visa hur vårt collage foto blev. Vi är jätte nöjda med resultatet och superproffsiga fotografen Michelle.

2010-12-26

Julmys.


Vi har haft julmys i dagarna tre. =)
Nu är vi mätta på julmat, kalkon, godis, kakor och must ;)
Tjejerna har fått tonvis av julklappar =)
Och vi föräldrar har oxå blivit bortskämda med en hel del fina överraskningar,
så man blir varm långt in i hjärtat ;)
God fortsättning på er!
Och ett stort TACK älskade, älskade familj för ännu en fantastisk jul!

2010-12-23

GOD JUL.


God jul önskar vi er alla med en bild på årets julkort som vi skickat ut till våra nära och kära. Vi måste oxå passa på att tacka för alla fina julkort vi fått, de sitter på kylen och både Nova & Mira blir jätte glada när de står och tittar på alla fina kort =) Nu ska vi njuta av en julhelg full av klappar, mat, släkt och vänner! Kram på er önskar familjen Lindau

2010-12-22

Sista julklappen klar...

Ja, nu är den absolut sista julklappen klar. Det blev Rosa vaniljmacarons med vitchoklad/hallon fyllning. Vem dom är till kan jag ju inte avslöja här ;) Men jag hoppas dom ska avnjutas väl!
.

Den här gången förberedde jag en hel del under dagen så när jag väl satte igång så tog det bara två timmar och då hade jag redan skållat, skalat och mixat mandeln, gjort fyllningen, vägt upp alla ingredienser i exakta mått och målat små cirklar på bakplåtspappret (det är så mycket lättare att få dom i samma storlek då) Om jag skulle ha gjort allt samtidigt så tror jag nog att det skulle ta tre timmar ungefär.....så nu vet ni, ni som funderar på att baka under julledigheten =)

Skumtomtefudge.


Björn fullkomligt älskar skumtomtar, medans jag inte alls tycker det är ätbart. Så när jag hitta det här receptet på min favvoblogg Matplatsen så var det bara ett måste att testa. Det var hur enkelt som helst och till och med jag älskar dom, kan det kanske vara smaken av den vita chokladen man har i...vem vet ;) Dom är iallafall hur goda som helst och perfekta som ge bort gåva så här inför jul!
.
Du behöver:
ca 12 skumtomtar
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad
.
Blanda allt (utom chokladen) i en kastrull och smält på svag värme. Låt småkoka under omrörning i 10 minuter. Blanda i chokladen och rör tills massan blivit blank. Ta av kastrullen från spisen och fortsätt rör tills massan blivit svalare och ljusare. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form och ställ in i kylen, skär sedan i bitar.
Mums.

2010-12-21

Huvudfoting.

Idag har vi ritat jag och Mira-Li....och hon kom på något nytt. Nämligen hur man ritar av mamma. Hon är jätteduktig och hon blev helt tokig av lycka när hon insåg att hon kunde.

Första huvudfotingen! Fin va?!

Andra huvudfotingen med näsa, öron och en leende mun.

Tredje huvudfotingen, här leker hon med mammas hår.

Och fjärde huvudfotingen så börjar hon balla ur lite...;)
Det var en mycket stolt pappa som kom hem från jobbet idag!

TACK.

...för era fina kommentarer! Som svar på din fråga Kristin ;) Jag bakade tillsammans med min vän Alexandra och jag snodde den här bilden av henne för jag glömde helt enkelt bort att fota askarna.... Dom köpte vi på Maxi och hjärtarna är från Brogrens inredningsbutik.
Receptet tog vi från bloggen Kalasgott, där finns en massa olika smakvarianter att välja på =) Men när man surfar runt och letar efter recept på Macarons så verkar det som att de flesta är tagna från Tarlette och sen översatta till svenska.
Det var ganska svårt och det tog ungefär fyra timmar, men det beror nog mest på den röriga miljön runtomkring ;) Nästa gång vet man ju hur man ska göra och då lär det gå betydligt snabbare! Jag är fast i macaronsvärlden och ska redan imorgon testa nästa variant ;)

2010-12-19

What a day...

Årets julklappsbyte mellan bästisarna =)
I år fick även Nova & Thyra byta med varandra...=)


Superglada tjejer som får tjuvöppna paket innan julafton ;)

Sen drog jag och Alex igång jordens bakning.
Vi skulle nämligen testa macarons för första gången och bestämde oss för att göra det ihop. Det visade sig vara en toppen idé för det var inte den lättaste kakan att slänga ihop ;) Men trots att det var första gången och trots att vi baka med fyra barn springandes runt benen så gick det alldeles utmärkt! Vilket teamwork... =) ( ok, alla kanske inte blev supersnygga - se bild )

Men ljuvligt goda....
Rosa vaniljmacarons med vit kokostryffelkräm ska Mira-Li få ge till sina fina fröknar imorgon som TACK för ännu en underbar termin på världens bästa dagis!

2010-12-18

Trassel...

Najs! Hänger med vira på förhandsvisning av disneys nyaste film....:)


- Posted using BlogPress from my iPhone

2010-12-17

2010-12-16

Pärla på tråd.

För ett antal år sedan fyndade jag julpynt på inredningsbutiken House i Sthlm. Det var flera trådar med fina pärlor på och varje jul har jag pyntat lite här och där. Men oftast har det hamnat i granen som glitter. Jag älskar dom här trådarna, men i år hittade jag ingen självklar plats för dom....tills idag då jag blev lite extra pysselsugen och hittade på nya platser åt glittret...

...runt hyacinterna...

...och här i trappen har jag länge velat ha ett hjärta...

....så jag gjorde först en stomme av ståltråd som jag sen klädde med trådarna....

Ferbrigt busfrö....

Inställda planer är det tråkigase jag vet, idag skulle vi haft lek och lunch date här hemma. Då gäller det att hitta på nåt annat kul. Nova gillar att dra i granen så hon fick sitta i leklådan en stund som straff...men det tyckte hon var lika kul det med ;)

Wish me luck...i eftermiddag drar jag upp på stan på förhoppningsvis sista försöket till att byta tjejernas kläder =) =)

2010-12-15

Kvällsshopping!

Tog en sväng till marieberg galleria i eftermiddags med mamma och Mira-Li mest för att komma bort från sjukstugan här hemma ;) försökte byta lite kläder utan lycka! Hitta lite julklappar iallafall :) Mira tyckte shoppingen var sådär.... Men isbjörnarna däremot, dom var skoj att dansa med!!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

2010-12-14

Sjukstuga.


Lilla sjuklingen, dags för tänder kanske...
Mysklädd i nya pyjamasen inhandlad i sthlm på HM.
.
Igår sprang jag på stan med mamma och leta efter julaftonskläder till tjejerna. Är det någon mer än jag som har problem?! Jag vet att jag är sent ute, men jag trodde att det skulle finnas lite kvar iallafall.... Jag hittade tillslut en paljettklänning till Mira-Li som passar väldigt bra till nyår, men när vi kom hem och provade så var den för stor....måste med andra ord ge mig ut igen och leta eller iallafall byta storlek!
.
När vi sprang runt på stan så sa jag till mamma att jag tyckte Nova betedde sig konstigt och mycket riktigt när vi kom hem stod tempen på 39,5 så istället för avslutning på babysången idag så har vi sjukstuga här hemma. Mira-Li pysslar för fullt med papper och saxar och tuschpennor och Nova tittar avundsjukt på....;) Hoppas, hoppas att vi är på benen imorgon!

2010-12-13

Luciafirande.

Imorse hade vi en stor utmaning. Hela familjen skulle vara på dagis kvart i åtta och Mira-Li ombytt och klar inför luciatåget hon skulle gå......klockan ringde tidigt och...

....vi HANN!!! puh ;) Här sitter vi och väntar på alla barnen. Nova var självklart oxå klädd i luciakläder dagen till ära! Men hur kunde jag glömma glittret till mitt hår? Ja, ja det hör väl till småbarnslivet...he he

Mira-Li var inte lika blyg idag som igår....hon sjöng med i alla sångerna!



Bästisarna Greta & Mira-Li som tomtar.



Nova hängde med Matteo. De kolla in deras framtida dagis och de verkade trivas =)

2010-12-12

Super Söndag!

Åh vilken otroligt rolig resa jag hade till huvudstaden. Jag och Hanna hade ju bokat sminkkurs på Make up store och det var så kul, så lyxigt och så skönt att få sitta ner och bli omhändertagen och FIN!!! Helgen innehöll tokmycket shopping, idolfinalen i globen och riktigt god mat!!! Vi bodde hos Hannas syrra Lina och hennes Danne och de var väldigt omhändertagande och gästvänliga ;) Jag ska försöka fota lite av shoppingfynden längre fram i veckan, de som inte är julklappar förståss ;)
Björn har tagit hand om barnen galant och jag kom tillochmed hem till ett välstädat hem! Vilken man man har ;) Jag stupade i säng och var helt slutkörd av shoppingen och tågresan hem, för att vakna till en fullbokad söndag med min härliga familj!!!

Dagen började med luciatåg i kyrkan. Mira-Li i mitten i tomteklänning och Nova framför henne i lucialinne och krona! De var jätteduktiga, Nova da da sig igenom framträdandet och Mira-Li var ganska blyg ända fram till tipptapp sången, då kom lite rörelser och sång igång ;)

Sen drog vi och åt en snabblunch med mamma, pappa, Linda & Danne för att sen frysa rumporna av oss på Wadköpings julmarknad. Mysigt men KALLT!!! Brrr, vi fick skynda oss hem och ta ett varmt bad innan vi skulle vidare till Sara & Simon på adventsmysfika med hela släkten =) Jättemysigt och jättegott!!! Mira-Li åt av allt som innehöll choklad....gottegrisen.

På vägen hem åkte vi förbi Collage Foto. Vi har fått hem vårat collage från Novas 6 månadersfotografering och de har även gjort förstoringar på vår lilla diamant som dom har hängandes i skylten.

En av våra absoluta favoritbilder på vår alldels egna NOVA STAR!



2010-12-09

Pirr, pirr...

Idag packas väskan! Det pirrar i hela magen på mig. Imorgon bitti drar jag och finaste Hanna till Sthlm på tjejweekend! YEY!! Jag är så förväntansfull att jag spricker när som helst....=)
Hur det ska gå att säga hejdå till barnen är nästa fråga?! Det är nog bara att göra och självklart känner jag mig trygg med pappa Björn ;) Han kommer klara det här galant!! Jag har aldrig varit ifrån min familj en hel dag, en hel natt och en hel dag till, så det här blir någe nytt......




Ps. Slå på tv4 sisådär vid åtta snåret så ska jag vinka till er ;) KRAM

2010-12-06

Runnabyvillan.

Idag har jag varit hemma hos min vän Susanne och lilla Melvin och blivit bortskämd med god mat, glögg och fika. Mums och jätte trevligt! Hade ingen kamera med idag så jag snodde en bild från hennes blogg där ni ser detta fantastiska hus som dom har byggt!!!



2010-12-05

Ljuvliga julgran.

Mysdag!
Vi har varit iväg och fotat årets JULKORT på barnen...puh, inget litet projekt ;)
och även att klä GRANEN!
Åh, vi är så nöjda med vår vita gran!
På bilden hjälper en nöjd Mira-Li till med att dekorera!!!

2010-12-03

Pepparkakshus.

Kvällens projekt blev årets pepparkakshus! Hela familjen var inblandad och med en stark majoritet tjejer här hemma så var det ett måste med mycket ROSA. =)

Björn köpte all dekoration idag medans jag låg hemma och kurerade mig....jag mår mycket bättre nu ikväll och som ni förstår blev det ingen julhandel, den får vänta tills nästa vecka!


Mira-Li var med och dekorerade och smaskade om vartannat, hon "råkade" ha i massor av karamellfärg i glasyren och resultatet blev faktiskt toksnyggt, en stark cerise färg ;)


Nu är bara frågan hur länge peparkakshuset kan stå på skänken utan att hon börjar nalla godisar...vår lilla gottegris.

2010-12-02

Trötter...

Ikväll var tanken att jag skulle iväg på julbak med bästa jobbgänget. Men en hemsk huvudvärk har legat över mig hela dan så det var bara att ställa in och ligga ner i soffan, inte lätt när man är själv med två barn, men Björn sluta tidigt idag och det var väldigt uppskattat här hemma =)



Nu står det softa framför tv:n på schemat, barnen sover gott i sina sängar och det blir en tidig kväll för mig med. Imorgon måste jag vara kry för då ska det shoppas julklappar igen =)